onsdag 27 april 2011

Kärlekslabyrint


På Parasol Unit i London pågår utställningen "I know something about love" till den 22:a maj. "..rokokoanda med en kolonialpolitisk twist.Desorinetering som metafor för kärleken är en intelligent start och verket är kul och förföriskt" står det i en notis av Natalia Goldin Lundh i A Perfect Guide. Såklart jag blir nyfiken. Parasol Unit ligger i närheten av Old street t-banestation. Samma station som man kliver av vid när man skall besköka Columbia Road. Två flugor...så att säga.


Första våningen fylls av en labyrint i murgröna. " Jardin d'amour" av Yinka Shonibare. Det är lätt att gå vilse. Desorienterad. Här och var öppnar sig labyrinten och vi möts av huvudlösa män och kvinnor i 1700-talskläder. "Parens" poser är kopierad från Jean-Honoré Fragonards målningar. Fragonards konst innehöll mycket kärlek, förälskelse och lust i underbar trädgårdsmiljö.



På plan två finns tre videoverk. Varav ett som var svårt att slita sig från. Yang Fudong har filmat och intervjuvat ett ungt kinesiskt par. Mycket fint.

En härlig utställning om man har tid, är i London och tycker om samtida konst.

Good Night.

Foto: Sanna Westien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar