torsdag 28 april 2011

The National Gallery

NG är öppet till 21.00 på fredagskvällarna. "Late shift". Vin går att köpa i baren vid porträttsamlingarna.  Kallt vitt vin som avnjuts medans du strosar bland tavlor och fotografier. Konst och vin. En härlig början på en helg i London.



När du är på museum skall du passa på att shoppa loss i musiebutikerna. Det finns alltid något spännande man "bara måste ha". Perfekt att ha på lut till födelsedagar, middagar och festlig tillfällen. Den här gången botaniserade jag bland alla konstböcker och hittade några stycken som är kul att ge bort med en liten blomma till.  


 Det som är underbart med ditt musiebesök i London är att det är fritt inträde. Det gör det väldigt enkelt att snabbt slinka in när man känner för det. För vissa speciella utställningar tas ett inträde, runt £10. Här hemma pågår flera uställningar på Stockholms museum. National museum, Millesgården, Fotografiska och Moderna står på tur för egen del. Oavsett om det inträde eller inte är museum en fantastisk och inspirerande miljö att vistas i. 

Happy thursday.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar