söndag 29 maj 2011

En bukett med ungar

Anne-Geddes-5

HAPPY MOTHERSDAY!!

Anne-Geddes-6

I London, för typ 17-18 år sen-hjälp va tiden springer, hamnade jag och mina syskon i en liten, charmig och lite udda bokhandel. Vi var egentligen på jakt efter en bok till vår far om påven. Vi frågade den Londoncoola killen i butiken efter boken som vi varken hade författare eller tilel på. Han ropar till sin kollega bland de fulla bokhyllorna: "James, they are looking for that book about the pope ´n stuff"!  Vi som varit runt i alla möjliga stora och små bokhandlar.  Medan James sökte upp boken som han visste precis vilken det var. Botaniserar jag och min syster bland coffee table books och andra fotoböcker och kommer över Anne Geddes. Givetvis blev det kärlek redan vid första sidan. Sötroliga bilder av ungar, blommor och vackra ord. Mmm I like. Pappa fick sin bok om "the pope ´n stuff" och vi en kaffebordsbok. Shoppinglycka.



Anne Geddes and her baby pictures (111 pics)

Anne Geddes är australiensiska. Hon fotar och designar kläder. Tycker verkligen att hon passar in en dag som idag. Förra året gav hon ut en ny bok "Beginings", måste ha bok! Som modell i en av bilderna använder hon sig av en av australiens äldsta kvinnor. Skönhet finns i alla livets faser. Dessutom heter hon Violet. Violvacker. Väddömormor.



Alla bilder är från Annes hemsida. Spendera lite egen mammatid på nätet idag. Det finns mer än ett gäng sagolika fotografier, passa på att köpa dig en kaffebordsbok eller två.  Den ger dig glädje om och om igen. Eller ge bort en bok till en annan mamma, en mormor, en farmor,en  gammelmormor. Eller givetvis passar böckerna till en pappa, en farfar, en morfar, eller någon annan skön människa.





Ha en tokrolig söndag. Trotsa regnet. Plocka blommor. Skoja med ungarna.

Ta hand om varandra. Sanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar